Je kan zich inschrijven op de website door bovenaan rechts op "Registratie" te klikken en alle velden in te vullen. Opgelet: als je al een account hebt, hoef je deze stap niet meer uit te voeren!

Als het registratieformulier is ingevuld en verzonden, zal je nu een e-mail ontvangen van noreply@cafepronostiek.be met een link om de registratie te bevestigen.

Proficiat, u heeft nu een account aangemaakt!

Inschrijven om deel te nemen aan een competitie kan enkel indien je ingelogd bent. Het inschrijven zelf kan op 2 manieren:

 • Je krijgt een link van de eigenaar. Als je op de link klikt, wordt je automatisch ingeschreven.

of

 • Klik bovenaan op "Inschrijven (1)" en vul de competitie-id (2) en code (3) in die je door de eigenaar van een competitie ontvangt.

Na het inschrijven zal de eigenaar van de competitie je aanvraag accepteren of weigeren. Indien een aanvraag is geaccepteerd, zal je de competitie zien verschijnen onder "Mijn klassementen (1 & 2)". Wellicht zullen de verschillende klassementen nog niet consulteerbaar zijn.

Een pronostiek invullen kan indien de einddatum (5) nog niet is bereikt en als de eigenaar de speeldag heeft geactiveerd. Na activatie van een speeldag, kan de eigenaar van de competitie de wedstrijden niet meer wijzigen. Hij kan achteraf beslissen om een wedstrijd niet laten mee te tellen.

De pronostiek kan ingevuld worden door te klikken op "Mijn pronostiek (1)" -> "Pronostiek invullen (2)" -> "Invullen (3)".

Vervolgens kan je per match 1,x of 2 aanduiden en klik je op verzenden:
- 1 = thuisploeg wint
- X = gelijkspel
- 2 = uitploeg wint

Als je alle stappen hebt doorlopen, is jouw pronostiek geregistreerd. Indien de einddatum nog niet is bereikt, kan je dit nog altijd wijzigen.

Als je een pronostiek ingevuld hebt, kan je de pronostiek wijzigen op voorwaarde de einddatum nog niet is bereikt. Dit doe je door te klikken op "Mijn pronostiek (1)" -> "Pronostiek bewerken (2)" -> "Bewerken (3)".

Je kan nu jouw pronostiek aanpassen:

Als alle wedstrijden zijn afgelopen, kan de eigenaar de resultaten toevoegen. Je zal op die manier per speeldag het aantal punten kunnen controleren.

Alle resultaten kan je terugvinden onder "Mijn pronostiek (1)" -> "Mijn resultaten (2)".
Je kan nu jouw punten zien door op "Resultaat (3) te klikken. Per correcte uitslag krijg je 1 punt!

Je kan verschillende klassementen raadplegen:

 • Per speeldag
 • Algemeen klassement
 • Periodekampioenschappen (bevatten meerdere speeldagen: bv. speeldag 1,2,3)

"Mijn klassementen (2) vind je terug onder "Mijn pronostiek (1)".

 

Iedereen kan een competitie aanmaken (en onbeperkt). Dit doe je door op "Competitie (1)" te klikken.
Vul volgende velden in:

 • Naam van de competitie (2) : geef een naam van jouw competitie. Een competitienaam kan maximum 50 karakters bevatten. Tip: een te lange naam, zal op gsm's minder mooi ogen. Kies dus best voor een iets kortere naam. Naast een naam zal ook elke competitie een ID toegewezen krijgen.
 • Startdatum (3) : de datum wanneer de eerste speeldag zal starten. Dit is eerder indicatief. Je bent later niet verplicht de eerste speeldag op de dag van de startdatum te houden.
 • Aantal speelrondes (4): Kies het aantal speeldagen die je competitie zal tellen (minimum 1 - maximum 50). Weet je niet hoeveel speeldagen je competitie zal tellen? Kies dan voor een hoger aantal. Je bent niet verplicht alle speelrondes af te werken. Een competitie zal na verloop van tijd volgens bepaalde criteria gearchiveerd worden, ongeacht alle speeldagen zijn afgewerkt.

 1. Overzicht speeldagen

Klik op "Competitie beheren (1) -> "Speeldagen beheren (2)"

Je krijgt een overzicht van alle actieve competitie die je aangemaakt hebt. Door op "Speeldagen beheren (3)" te klikken, kan je speeldagen aanmaken, bewerken, activeren, ...

2. Speeldagen beheren (lees dit zeker!)

 • Speeldag (1): de speeldagen kunnen niet gewijzigd worden. Het aantal speeldagen wordt bepaald bij het aanmaken van een competitie.
 • Einddatum (2): een einddatum moet verplicht worden gekozen bij het aanmaken van een speeldag. De einddatum kan nooit in het verleden plaatsvinden en bepaalt tot wanneer de pronostiek kan ingevuld worden. Je kan deze altijd wijzigen op voorwaarde de speeldag nog niet is geactiveerd.
 • Aantal wedstrijden (3): het aantal wedstrijden die je aangemaakt hebt.
 • Ingevuld/Niet ingevuld (4): Het eerste cijfer geeft het aantal ingevulde pronostieken weer. Het tweede cijfer zal de niet ingevulde pronostieken weergeven. Door op het cijfer te klikken, kan je zien wie de pronostiek ingevuld of niet ingevuld heeft. Bij de ingevulde pronostieken kan je de ingevulde pronostieken zien van de deelnemers.
 • Status (5): er zijn 6 verschillende statussen ->
  1. Aanmaken
   Door op aanmaken te klikken, kan je nu wedstrijden toevoegen aan een bepaalde speeldag en de einddatum bepalen. Kies een einddatum (en uur) niet in het verleden. Je kan meerdere wedstrijden tegelijkertijd toevoegen
  2. Activeren/bewerken: je kan nog wedstrijden toevoegen en bewerken. De einddatum kan altijd gewijzigd worden, zolang de speeldag niet is geactiveerd. Bij het activeren voor een speeldag heb je de keuze dat iedereen automatisch de pronostiek kan invullen of je 1 voor 1 toegang wil geven.
  3. Toegang beheren: hier heb je de keuze wie toegang tot een speeldag moet krijgen. Je kan dit doen tot de einddatum.
  4. In behandeling: momenteel kan je niets doen tot de einddatum is verstreken.
  5. Resultaten invoeren: geef de uitslag (1,x,2) per match in en er zal automatisch een klassement gegenereerd worden.
  6. Resultaat bewerken: foutje gemaakt? Geen probleem. Je kan wijzigingen doorgeven en het klassement past zich aan.